Door een vloerkleed op maat te bestellen voegt u iets unieks toe aan uw interieur. Het verbindt de vloer met uw meubels zoals de eettafel en bank. De zachtheid van een kleed geeft u een heerlijk gevoel bij het thuiskomen. Harman Vloeren biedt u de mogelijkheid om de materiaal, maat en afwerking van uw kleed zelf te kiezen. 

 

Materiaal

Gaat uw voorkeur uit naar een sisal of juist een hoogpolige zachte kleed? De keuze is geheel aan u. Wij bieden meer dan 800 verschillende tapijtvloeren aan waar u uw kleed uit kunt samenstellen. 

Sisal tapijt

Sisal tapijt is een duurzame tapijtsoort afkomstig van de sisalplant. De vezels zijn afkomstig van de Agave plant en dus 100% natuurlijk materiaal. De structuur is ruw en geeft uw interieur een stoere uitstraling.

Wol Tapijt

Een kleed gemaakt van wol tapijt verbeterd de luchtkwaliteit in uw huis. Wollen vloerkleden worden geproduceerd uit 100% scheerwol en zijn dus duurzaam. De zachte en natuurlijke kenmerken geven een heerlijk huiselijk gevoel.

Synthetisch Tapijt

Het voordeel van synthetische tapijt zijn dat deze veel makkelijker te reinigen zijn dan wollen of sisal tapijten. Heeft u kleine kinderen die wel eens met vloeistoffen willen knoeien? Dan is een synthetisch tapijt een veilige optie. 

 

Maat

Heeft u een specifieke maat? Dat is geen enkel probleem. U geeft aan ons de maat door en wij snijden het. 

Echter kan een vloerkleed niet breder zijn dan de rolbreedte van het tapijt. Bijvoorbeeld wanneer de leverbare breedte van een tapijt 400cm is kan de maximale 400cm breed zijn. 

 

Afwerking

Nadat uw kleed is gesneden dient deze afgewerkt te worden. Een mooie afwerking zorgt ervoor dat uw kleed beter wordt geaccentueerd. Daarnaast zorgt een goede afwerking er ook voor dat uw kleed aan de randen niet rafelt.

Festonneren 

Het omboorden van de kleed met garen van hoge kwaliteit wordt festonneren genoemd. Professionele machines brengen een steek langs de omtrek van het kleed aan. De garen zijn in dezelfde kleur als uw kleed. 

Banderen

Banderen is een techniek waarbij een band aan de hele omtrek van uw kleed wordt gestikt. De band is meestal van katoen, maar er kan ook uit suéde of kunstleer gekozen worden.

Blind banderen

Een nadeel van banderen is dat de stiksels zichtbaar zijn. Bij blind banderen  wordt de band van onderaf gestikt zodat u de stiksels niet ziet. Zoals bij banderen kunt u bij blind banderen ook kiezen uit katoen, suéde en kunstleer.

 

Levertijd

Het op maat maken van een vloerkleed kost wat tijd. De levertijd is 2 á 3 weken. 

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Bel ons op 020 664 30 45