Laminaat Schoonmaken - Harman Vloeren Amsterdam

Je laminaatvloer in topvorm houden is eenvoudig. Laminaat is niet alleen eenvoudig in onderhouden, maar ook hygiënisch. Het verzegelde oppervlak voorkomt de woekering van bacteriën op de vloer. Wij raden aan dat je de laminaatvloer regelmatig droog schoonmaakt met een microvezeldoek.

Laminaatvloer schoonmaken

U kunt natuurlijk ook de vloer af en toe vochtig reinigen met een goed uitgewrongen dweil. Niet te nat en zorg voor een goede ventilatie van de kamer zodat het laminaat snel kan drogen. U kunt speciale laminaatreinigers, laminaatdoekjes en laminaatsponsen kopen. Sommige schoonmaakmiddelen voorzien uw vloer van een beschermend en glanzend laagje waarbij kleine krasjes verdwijnen. De ervaringen hiermee variëren sterk: óf men is er enthousiast over óf juist ontevreden. Daarom: koop een klein flesje en probeer het eerst uit.

Laminaat reinigen

Heeft u na het schoonmaken van uw laminaatvloer nog last van voetafdrukken? Dan heeft u waarschijnlijk veel reiniger gebruikt. Pas dus op met allesreinigers, want deze laten al snel een vettig laagje achter.

Maak uw laminaatvloer nooit schoon met ammonia of stoomreiniger. Dit kan te agressief werken op de toplaag van uw laminaat. Naast de plotselinge hoge temperatuur op de toplaag, komt er ongemerkt toch vocht tussen de naden.